Alt

Recept: Zdrave tortilje

Recept: Zdrave tortilje

V kolikor ste prebrali prejšnji recept Špinačne tortilje, je tukaj še preprost recept za zdrave tortilje z nadevom, ki ne vzame veliko časa. Te tortilje so odlična izbira za hitro in zdravo kosilo, večerjo ali celo prigrizek ob večernem filmu. Poleg tega so nizkokalorične in bogate z beljakovinami, kar je idealno za vsakogar, ki želi jesti bolj zdravo.

 Zdrava tortilja

Sestavine za 4 tortilje:
- špinačne tortilje (recept TUKAJ),
- 100g piščančjih prsi,
- 70g rdečega zelja,
- 1 cela kumara,
- 100g rdečega fižola iz konzerve,
- 150g grškega jogurta (0% maščobe)

Piščančje prsi narežemo na majhne koščke in jih popečemo na ponvi. Medtem ko se piščanec peče, olupimo kumaro in jo naribamo v posodo skupaj z rdečim zeljem. Dodamo fižol in grški jogurt, ter po okusu solimo, popramo in začinimo. Vse skupaj nato položimo na špinačne tortilje, ki smo jih predtem že pripravili. Dodamo še meso in zavijemo. 

 Zdrava tortilja

 Zdrave tortilje

Obljubimo vam, da vas te zdrave, nizko kalorične, doma pripravljene tortilje, ne bodo razočarale. Spodaj še hranilne vrednosti jedi. Dober tek!

Če vas zanima, kako lahko te zdrave tortilje vključite v svoj celodnevni jedilnik za hujšanje, vam priporočamo, da preberete naš blog Jedilnik za hujšanje: Kaj jesti, da izgubite kilograme?. Za dodatne nasvete in trike o hujšanju pa ne spreglejte našega prispevka Hujšanje in kako shujšati.

Zdrave tortilje (160kcal/tortiljo)

Sestavine Kalorije (v kCal) OH (v g) Maščoba (v g) Beljakovine (v g) Sol (v mg) Sladkor (v g)
Špinačna tortilja 290 59 11 0 0 0
Piščančje prsi 100g 150 0 3,6 21 66 0
Rdeče zelje (70g) 22 5 0 1 19

3

Kumara 1 cela 16 3 0 1 2 0
Rdeči fižol v konzervi 100g 76 15 1 5 0 2
Grški jogurt (0% maščobe, 150g) 86 6 0 15 57 6
Skupaj 640 88 15,6 43 144 11

Preberite še

view
RECEPT: Piščančja nabodala s kumarično solato [VIDEO]

RECEPT: Piščančja nabodala s kumarično solato [VIDEO]

Družinski piknik ne rabi biti ne zdrav in grešen. Super recept za zdrava in okusna piščančja nabodala s kumarično solato...

Preberi več
view
RECEPT: Gamberi z bučkinimi rezanci

RECEPT: Gamberi z bučkinimi rezanci

Ta lahkoten in hitro pripravljen obrok je idealen za dneve, ko imaš za pripravo obroka na voljo manj kot pol ure. Gamberi z bučkinimi rezanci so svež in nizkokaloričen obrok.

Preberi več
view
Recept: FIT Muffin iz jajčne omlete [VIDEO]

Recept: FIT Muffin iz jajčne omlete [VIDEO]

Muffini - zagotovo ena izmed boljših sladic. A kaj, ko so tako kalorični... Kaj pa, če vam povem, da ima naš FIT muffin le 66kcal in povrhu vsega je še zdrav?

Preberi več