Alt

Zrelost sadja

Zrelost sadja

Bolj kot je sadje zrelo, večji je glikemični indeks. To smo že pisali v blogu #5. Če je sadje manj zrelo, bolj zeleno, kislo, manjši je GI in obratno. Bolj zrelo, sladko sajde ima GI večji. To pa ne velja zgolj za sadje. Tudi krompir, če ga imamo več mesecev hranjenega, ima večji GI kot pa tisti, ki je bil sveže nabran.

Viri:
http://www.montignac.com/en/the-factors-that-modify-glycemic-indexes/
Fodor, A. (2007). Športna rekreacija, prehranjevanje in nekateri psihološki vidiki pri zdravljenju debelosti (Diplomsko delo, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport). Pridobljeno iz https://www.fsp.uni-lj.si/cobiss/diplome/Diploma22051160FodorArpad.pdf

Preberite še

view
Piščančji gyros

RECEPT: Piščančji gyros

Če iščete nekaj okusnega in hkrati zdravega za kosilo, vam predstavljamo naš najljubši recept za piščančji gyros! Popolna kombinacija mehkega piščančjega mesa, hrustljave zelenjave in aromatičnih...

Preberi več
view
Zdrav piščanec po kitajsko

RECEPT: Zdrav piščanec po kitajsko

Zdrav piščanec po kitajsko - jed, ki združuje izjemne okuse in prehranske prednosti kitajske kuhinje. Kitajska kuhinja je znana po svojih raznolikih in harmoničnih okusih ter uporabi svežih...

Preberi več
view
Nizkokalorične diete podaljšujejo življenjsko dobo

Nizkokalorične diete podaljšujejo življenjsko dobo

V 6-mesečni raziskavi so Heilbronn in ostali (2006) ugotavljali, kakšen je vpliv nizkokaloričnih diet na ljudi s prekomerno telesno težo (BMI 25-30). 

Preberi več